
*Yeşil çay
*Domates suyu
*Portakal suyu
*Sıkılmış Ananas ve portakal suyu karışımına karanfil tarçın ve karabiber ilave ederek keyifli bir içecek hazırlıyabiliriz.
ARA ÖĞÜNLER ATIŞTIRMALIKLAR
Ara öğünler insulin seviyesini korumak için önemli olup 3 ana öğünü 3 ara öğünle desteklerken ar öğünlerde kahbonhidrat içeren yiyecekler daha çok acıktıracağı için uzak durmalı akşamları sebze ağırlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir.
* Öğütülmemiş keten tohumununun aynen somon balığı gibi damarları genişlettiği gibi için dolaşımımız rahatlayacağı için sabahları birkaç tane yemeliyiz.
*Üzüm çekirdeğini ara öğünlerimizde tüketmeye özen göstermeliyiz. Bağ dokusuna destek olan atıştırmalıklarımız içinde kabul etmeliyiz.
*kurutulmuş meyveler ve vitamininden zengin ceviz ve fındık içi işyerinde masamızızın çekmecesinde ve çantamızdan eksik etmemeliyiz.
*sebze yada meyve suları
*kavrulmuş soya fasulyesi
*Meyveli süt yada meyveli az yağlı yoğurt
UZAK DURMAMIZ GEREKENLER;
Hemen hepimizin bildiği gibi şeker, katı yağ, tuzdan kaçınmalı sıkca tükettiğimiz bitki çaylarımızı şekersiz içmeye dikkat etmeli şekersiz içemiyorsak da kurutulmuş meyvelerle tatlandırmalıyız. Yemeklerimizde zeytinyağı kullanımına dikkat ederken alkol tüketimimiz varsa olduk ça az içmeli yağda kızarmış yiyecekler yememeli kola gibi asitli içecekler yerine sıkılmış meyve suları ve bol su içmeliyiz.