
Soya fasülyesi hızlı collegen üretimi sebebiyle mutlak tercih edilmeliyiz. Östrojen yıkımının panzehiri olan soya fasulyesi yemek listemizin ilk sıralarında yeralmalıdır.
Önemli antioksidanlardan C vitamini içeren yiyecekleri aynı zamanda bol collegan üretimi sebebiyle her öğünümüzde tüketmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Sabah kahvaltısında maydonoz, dereotu, yeşil biber tüketerek güne başlamalı ara öğünlerde c vitamini meyveler yemeliyiz. C vitaminini zengin antioksidan , collagen arttırıcı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, kıkırdak tendon ve bağ dokuyu güçlendirici etkileri nedeniyle bütün öğünlerimizde tüketmeliyiz.
Beyaz ve kara lahananın c vitamini etkisinin yanı sıra ödem söktürücü etkisinden de faydalanıp bütün bütün kısık ateşte kaynatılmış lahana suyunu taze iken içmeye özen göstermeliyiz.
Somon balığı dolaşımı rahatlattığı için oldukca önemlidir. Yağlı olduğu düşünülerek yemekten kaçınılmamalı aksine sıkca tüketmeye özen göstermeliyiz.
Dolaşımı rahatlatan yiyeceklerden biride soğan sarımsak çalışma hayatında kokusundan bunları tüketmeyi kaçınsak da antibiyotik değerinde olan bu ikili bizim için çok önemlidir
Yine dolaşımı rahatlatıcılardan zencefili içeceklerimize koyarak tüketmeliyiz.
Dolaşımı rahatlatan önemli yiyeceklerimizden biride kereviz. Tek başına yada türlüsünü yaparak tüketmeliyiz.